DK 6000

DK 6000, 7,5 kW güçlü testere motoru, 54 veya 67 mm testere kullanımına uygun olarak, kullanıcı dostu arayüzü ile ağır hizmet şartlarında çalışacak tasarımına sahiptir. Bu özellikler çok sağlam, dinamik olarak kararlı ve üretken bir tezgah oluşturmaktadır. Lineer yataklamalar, kesim operasyonu boyunca gereken lineer testere hareketi ve tutarlı bir şekilde sabit kesme kuvveti sağlar; böylece kesme verimini arttırır ve testere ömrünü uzatır.

Temelsan, Makinalarında Dokunmatik Ekran Kontrol Teknolojisi olarak OMRON veya ALLEN BRADLEY markaları kullanılmaktadır. 19” Renkli Dokunmatik Ekran, herhangi bir işin hızlı ve kolay programlanmasını sağlar. Operatör, Ekranı kullanarak istenen kesim uzunluğunu ve miktarını kolayca programlar. Tüm makine fonksiyonları kiosk üzerindeki kontrol panelinden kontrol edilir. Kontrol paneli, operatör tarafından rahat kullanım için hareket ettirilebilecek şekilde ergonomik olarak tasarlanmıştır. Ayrıca makine üzerinde bulunan yaklaşım sensörü ile gövde, kesim için tablaya konulan parçanın geldiği noktaya kadar yüksek bir hızla hareket eder. Hız, parçayı kesmeye başlamadan önce otomatik olarak kesme hızına düşerek testere güvence altına alınır ve operasyon hızı artmış olur.

Yapı ve Tasarım

DK 6000 Yüksek hassasiyetli lineer yataklamalara sahip olmakla birlikte, lineer yataklar üç ayrı hatta dokuz farklı yataklama noktası ile çalışır. Bu tasarım, testere çerçevesine sağlam bir yapı sağlar ve böylece günümüzde mevcut olan en doğru, en yüksek hassasiyet ve en düşük sürtünmeli kılavuz sistemi ile en doğru kesimi sağlar. Temelsan DK serisi testere tezgahları, operatörlerin servis gerektirmeden daha uzun süre kullanabilmeleri için yüksek hız, hassasiyet ve uzun kullanım ömrü için tasarlanmıştır.  

DK 6000, kesim sırasında malzeme yüksekliğini takip edebilen servo kontrollü kremayer ile kesilecek malzemenin farklı yüksekliklere sahip olması ( motor blokları, vites kutuları gibi) durumunda bile servo kontrollü kremayer otomatik olarak alçalıp yükselerek daha yüksek kesim yüzeyi kalitesi sağlar.

DK 6000, standart olarak HEA300 profil iskelet ve çelik ile desteklenmiş ikinci tablayı içermektedir. Spesifik ikinci tabla isteğe bağlı ekipmandır, lütfen yüksek teknolojili ikinci tabla hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için opsiyonlarımızı inceleyiniz.

Gövde Hareketi ve Hızı

Sağlam dişli kutusu, yüksek eksenel basıncları karşılayabilecek ve termal yıpranmaları ortadan kaldıracak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Bu tasarım, uzun ve sorunsuz şanzıman ömrü sağlamaktadır..

Ağır hizmet şartlarını karşılayabilecek segmentteki invertör ile operatör kiosku üzerinden testere hızını kontrol edebilecek ve görüntüleyebilecek şekilde programlanmış ve tasarlanmıştır.


Testere kılavuzları & Testere değiştirme sistemi

Kılavuz rulmanları, şerit testereyi hidrolik kılavuzlara girmeden önce hizalayarak testere üzerindeki gerilimi ortadan kaldırır. Merkezi bir eksende bulunan iki kılavuz, testereyi sırttan (bıçağın dişli olmayan kısmı) destekler ve daha hızlı kesimler için ekstra güç sağlar.

Hidrolik sıkmalı kılavuz sistemi, yüksek hızlı kesim sırasında testere titreşimini etkili bir şekilde azaltabilir. Özellikle geniş şerit testerelerde küçük malzemeleri kesmek için, titreşim sönümleyici olarak testere titreşimini azaltabilir, kesme hızını artırabilir ve düzgün kesme yüzeyleri sağlayabilir.

Entegre soğutma sıvısı sistemi. Soğutma sıvısı dört kritik noktadan sağlanır, bu noktalar; Testere kılavuzlarında testerenin girişi ve çıkışı, ayarlanabilir esnek hortum aracılığıyla kesim bölgesinin ortası ve testere temizleme fırçası üzerinde etkilidir.

Ağır hizmet tipi döküm kafa, titreşimi etkili bir şekilde emer ve kesme sonucunu iyileştirir. Hareketli kafa, otomatik olarak iş parçasına mümkün olduğunca yakın konumlandırılarak kesme stabilitesini en üst düzeye çıkarır.

Otomatik hidrolik şerit testere gerdirme tertibatı, makine açıldığında otomatik olarak ayarlanan testere gerginliğini sağlar ve makine çalışmadığında gerginliği bir miktar serbest bırakır. Bu, şerit testerenin ömrünü uzatır. Hidrolik şerit gerdirme kontrolüne manuel olarak makinenin kontrol ekranından erişilebilir, bu da şerit testere değişimini daha hızlı ve kolay hale getirir.

24 V DC tahrikli Talaş temizleme fırçası, şerit testerenin ömrünü uzatmak için diş diplerindeki talaşları etkili bir şekilde temizler.


Motorlu Testere Değiştirme Sistemi – motor dönüşü ile kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde şerit testerenin değişimini sağlar. Tablayı yukarı-aşağı hareket ettirmeye gerek kalmaması table doğrultusunun değişmemesi, kesim kalitesinin devamlılığı ve tablanın ömrünün uzaması şeklinde değerli kazanımlar sağlamaktadır.

Kontrol ve Otomasyon:
Operatör kontrol istasyonu, tezgah boyunca hareket edebilecek şekilde kiosk üzerine yerleştirilmiştir. Tüm operatör kontrolleri, kiosk üzerine yerleştirilmiş ve kullanım kolaylığı için açıkça etiketlenmiştir. Elektrik bileşenleri, güvenlik ve kolay bakım prosedürleri elektrik kutusunun önündeki ana kilitleme bağlantısı ile elektrik kutusunun içine yerleştirilmiştir.

Büyük Tam Renkli 19” HMI Dokunmatik Ekran, her siparişin basit ve hızlı programlanmasını çok kolaylaştırır.

Temelsan akım kontrol sistemi optimum kesme performansı sağlar. Operatör, doğru kesme hızını kolayca ayarlayabilir ve mevcut kontrol sistemi, gerekli kesme hızı ve bıçak hızı ile her tür malzemeyi keser.

Otomatik çalışma yüksekliği sensörü, bir sonraki parçanın bıçağa zarar vermeden konumlandırılabilmesi için testere çerçevesini iş parçasının üzerinde güvenli bir açıklığa konumlandırır. Beslemeden sonra, testere kafası önceden belirlenmiş kesme hızlarında ilerlediği iş parçasının yaklaşık 10 mm yakınına gelindiğinde malzeme yüksekliğine göre otomatik olarak konumlanarak operasyon başlatılır.


Metal üretim: 1040, 2080, karbonize çelik, temperli çelik, amco, aluminyum
Dişli Sistemi: Yılmaz Reduktor
Elektronik sistem: Schneider
Hidrolik sistem: Winman
Rulman Sistemleri : SKF