DK 3000 LS Dikey Şerit Testere makineleri, ağır hizmet tipi endüstriyel kullanım için tasarlanmıştır.


STANDART ÖZELLİKLER

Hidrolik Tabla
2 x 400mm (16") + 1 x 600mm (24") Alüminyum flanşlı, Triger lastikli konik kasnaklar
100 mm'ye (4") kadar üst kasnak gergi ayarı
Kolon üzerinde operatör kontrol paneli
Seçilen testereler için bir set şerit testere kılavuz seti
T Slotlu Tabla
Talaş Fırçası
Çalışma ışığı
Hidrolik Kollu Testere Gergi Ünitesi
Testere Muhafazası
Kapı Emniyet Siviçleri
Frekans Invertörlü Hız Ayarı
AC Motor Kontrollü Kesim Yüksekliği ayarı
Bir (1) ücretsiz Bi Metal testere.
Kullanım kılavuzları ve parça listeleri her zaman çevrimiçi olarak mevcuttur.
Testerenin Kopması durumunda otomatik durma
Acil Durdurma Butonu
Testere Hız Göstergesi


ÖZELLİKLER

  • Testere Gerdirme Ünitesi: Hidrolik
  • Tabla Hareketi: Hidrolik 2000mm
  • Tabla Hareket türü: Reducer
  • Maks. Kesim Yüksekliği: 1200 mm
  • Boğaz Kesim ölçüsü: 800 mm
  • Tabla Boyutları: 1600mm x 2000mm
  • Tabla Sola Yatma Açısı: N/A
  • Tabla Sağa Yatma Açısı: N/A
  • Tabla Öne Yatma Açısı: N/A
  • Tabla Arkaya Yatma Açısı: N/A
  • Tablanın Yerden Yüksekliği: 890 mm
  • Motor Gücü: 7,5 kW
  • Testere Dönüş Hızı: İstek üzerine değişebilir.
  • Maksimum Yükleme Kapasitesi: 5000 kg
  • Testere Uzunluğu: 6850 mm
  • Testere Genişliği: 54 mm

OPSİYONEL ÖZELLİKLER

DKO - HBTU
Hidrolik Şerit Testere Gerdirme Ünitesi - Hydraulic Bandsaw Tension Unit
Bu opsiyon ile operatörün operasyon öncesinde testereyi gerdirmek için bir el çarkı kullanmasına gerek kalmaz, makine açıldığında gerdirme ünitesi otomatik olarak çalışır.

DKO - PLC
PLC Kontrol Ünitesi - PLC Control Unit
Temel olarak makineler, kontrol panelindeki butonlarla ve bunlara bağlı kontaktörler ile kontrol edilerek çalışır. Bu opsiyon ile makine hareketleri PLC ünitesinin kontrolü altında yapılır ve ayrıca kontrol, 7" Hassas Dokunmatik Ekranlı HMI üzerinden sağlanmaktadır.


DKO - SMT
Servo Hareketli (Vidalı Mil) Tabla - Servo Motion (Ballscrew) Table
Bu opsiyon, yalnızca DKO - PLC opsiyonunun alınmış olması durumunda geçerlidir. Bu opsiyon ile Temelsan Dikey Şerit Testere Tezgahlarının daha güvenilir ve verimli olduğundan emin olabilirsiniz. Bu seçeneğin birden fazla faydası vardır. Servo motor üzerindeki tork kontrolü, testere ömrünü uzatır ve kesim sonrası iş parçası mükemmel bir yüzey kalitesi ile görülür

 

DKO - PS
Yaklaşım Sensörü - Proximity Sensor
Bu opsiyon kesim için düşük çalışma süresi sağlar. Bu opsiyon ile operatörün iş parçasını nereye konumlandırdığı önemli değildir, çünkü yaklaşım sensörü malzeme algılayana kadar tabala testereye kadar hızlı bir şekilde hareket edecektir. Daha sonra kesme hızına düşecektir. Bu nedenle operasyon süresi çok daha hızlı olacaktır..


DKO - CL
Püskürtme ile soğutma sistemi - Band Mist coolant system
Yumuşak malzemelerin kesimi sırasında testereler ısınır ve bu durum testere ömrünü kısalttığı gibi kesme hızını da yavaşlatır. Püskürtme Soğutma Sıvısı ile testere her zaman soğuk kalır ve bu nedenle testere kesim ömrü daha uzun olur.

DKO - CAP
Talaş Emme Borusu - Chip Absorption Pipe
İnce ve tozlu kesimlerdeki talaşları toplamak için vakum sisteminin makineye bağlanması için imalat sırasında eklenen bağlantı noktasıdır.

DKO - LWCS 
Sulu Kesim Sistemi - Liquid Wet Cutting System
Soğutma sıvısı ile yapılması gereken kesimler için Blok tipi şerit testere makinelerinde uygulanan bir çözümdür.

DKO - PDSS - 5+
4Pilz Kapı Emniyet Sistemi 5+ Kapı - Pilz Door Safety System 5+ Doors
Temelsan Dikey şerit testere makinelerinde CE uygunluğuna göre kapı emniyet sistemleri bulunmaktadır. EN ISO 13849-1/-2 kontrol sistemi güvenlik standartlarına ulaşmak için Pilz Güvenlik sistemi gereklidir. Bu opsiyon, dört kapıdan fazla olan makineler için geçerlidir.

DKO - CV
İş Parçası Hidrolik Sıkma Mengene Seti ( 2 ADET) - Workpiece Hydraulic Clamping Vice Set ( 2 PCS)
Bu opsiyon sadece blok plaka kesme makinelerinde geçerlidir. Bir sıkma mengenesi setinde, operatörün T-Slotlar ile tablaya sabitleyebileceği iki sıkma ünitesi vardır. Operatör, sıkıştırma basıncı kontrol edebilir. Ayrıca operatör, makine kolonu üzerindeki kontrol panelinden mengeneleri kontrol edebilmektedir.

 

DKO - LCL
Kesim Hattı için Lazer - Laser for Cutting Line
Yüksek kaliteli yeşil (üretici rengi değiştirebilir) çizgi lazer, operatörlerin iş parçasını tablaya kolay bir şekilde yerleştirmesini sağlar, bu opsiyon ile operatörler kesim çizgisini net bir şekilde görebilir.
 

DKO - SOTT
Tezgah Kurulumu ve Eğitimi Dekupaj,  XL and LS Tipi Şerit Testere Tezgahları için - Set-up and Training for Counter, XL and LS Type Bandsaw Machines
SOTT (Temelsan Kurulum ve Operatör Eğitimi), iş hayatında yüz yüze profesyonel eğitim almak isteyen müşterilerin Temelsan'dan aldıkları makineyi güvenle ve profesyonelce çalıştırabilmeleri için hazırlanmıştır. Geniş deneyime sahip profesyonel Eğitmen, müşterilerin yerinde 3 Tam İş günü kalacak ve operatöre makinelerin kullanımı ve bakımı için talimat verecektir.


DKO - DMPA
Farklı Motor Güç Uygulaması - Different Motor Power Application
Temelsan DK 3000 LS tipi Şerit Testere tezgahları standart olarak 7,5 kW güçte motor ile çalışacak şekilde üretilmektedir. Müşterilerimizin talepleri doğtultusunda, tasarım sınırları içerisinde 10 kW güce kadar farklı motorlar kullanılabilmektedir. Bu opsiyon ile ilgili taleplerinizde bizlere dilediğiniz güç miktarını belirtmeyi unutmayınız.


G - DVA
Farklı Voltaj Uygulaması - Different Voltage Application
Temelsan Şerit Testere makinaları standart olarak 380V AC ile çalışacak şekilde üretilmektedir. Fakrlı Voltaj değerlerinde makinalarımızın çalışması elbetteki bu opsiyon ile mümkündür.



DK 3000 LS

DK 3000 LS Dikey Şerit Testere Makinesi, Temelsan Mühendisleri tarafından metallerin düzgün, temiz bir yüzey ve verimli bir şekilde kesilmesi için tasarlanmıştır.

Tüm mekanik parçalar, birçok teknik hesaplamayla Temelsan mühendislik departmanı tarafından tasarlanmış ve imal edilmiştir. Ana üretim materyalleri gerekli ve yeterli olabileceği hesaplanan ve öngörülenden her zaman bir adım üst kalitesinde seçilir.

Makine temel konstrüksiyon ve yüksek kaliteli özel mekanik tasarıma ve ayrıca yüksek kaliteli mekanik parçalara sahiptir. Makinelerimizde kullandığımız sistemleri ve markaları aşağıda görebilirsiniz.


Metal üretim: 1040, 2080, karbonize çelik, temperli çelik, amco, aluminyum
Dişli Sistemi: Yılmaz Reduktor
Elektronik sistem: Schneider
Hidrolik sistem: Winman
Rulman Sistemleri : SKF