Kullandığım Şerit Testere Neden Sürekli Kırılıyor?
15
Mar

Kullandığım Şerit Testere Neden Sürekli Kırılıyor?

Kabul edelim, şerit testere bıçağımızın kırılma nedenlerini bir çok kez araştırıyoruz ve neden erken kırıldıklarını merak ediyoruz. Çoğu durumda, hızlı ve erken bir şekilde kırılıp başarısız olduklarını düşündüğümüz doğrudur, ancak sağladıkları kesimler ile ölçüldüğünde, genellikle bize iyi hizmet etmişlerdir. Şerit testerelerin kırılmasının birçok nedeni vardır ve testerenizi zamanından çok önce kırıyor olabilirsiniz. Burada, testerelerinizin başına gelebilecek erken arızaların yaygın nedenlerinden bazılarına bakıyoruz.

Doğru olmayan kullanım.

Bu, çok az yağlayıcı veya hiç yağlayıcı olmaması, kesilen malzeme için uygun olmayan testere biçimi, yanlış kesme hızları veya testere aşındığında kullanıma devam etme gibi bir dizi sorunu kapsayabilir. Bu genellikle doğru olmayan kullanım olarak kabul edilebilecek şeyleri kapsamaya meyillidir. Şerit testerenize düzenli olarak bakım yapmanızı ve optimum seviyelerde çalıştığından emin olmanızı tavsiye ederiz. Operatörünüzün eğitilmesi çok önemlidir ve kullanımdan önce testerenizin gözle görülür aşınma belirtilerine karşı düzenli olarak kontrol edilmesini sağlayın. Şüpheniz varsa, size yardımcı olmaktan mutluluk duyacak olan Zagorasaw ekibimizle iletişime geçin.

Testereyi çalışma prosedürünüze alıştırma

Yeni bir testere ile çalışırken, bir üretim döngüsüne başlamadan önce testereyi çalıştırmak çok önemlidir. Zagorasaw'da, testereyi ilk 5 dakika için% 50 azaltılmış ilerleme hızında çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Bu, testerenizin keskin uçlarının kademeli olarak aşınmasına izin verecektir. Alıştırma prosedürünün diğer ayrıntıları, Zagorasaw testere kutularının arkasında bulunur.

Aşırı gergi kuvveti(Testereyi aşırı germe)

Gergin bir testereye sahip olmak kesinlikle gevşek olana tercih edilir, çünkü gevşek olması daha da fazla soruna yol açacaktır. Bununla birlikte, aşırı gerilim, hemen göremeyebileceğiniz bir dizi başka sorunu da beraberinde getirebilir, ancak bu kesinlikle testerenizin ömrünü kısaltacaktır. Aşırı gerginlik testerenizde gövde kırılmasına, oluklarda çatlaklara veya arka kenarda çatlaklara neden olabilir. Yeni testerelerin çoğu, yerleşik gerginlik göstergeleriyle birlikte gelir, ancak daha doğru sonuçlar için bağımsız bir gösterge aleti satın alabilirsiniz.

Yanlış diş aralığı Tercihi

Şerit testereler, genellikle daha ağır olmaları, daha uzun boyutlarda üretilmeleri ve inç başına daha az dişe sahip olmaları nedeniyle el testeresi testerelarından farklıdır. Tipik olarak, inç başına 4 ila 14 diş arasında değişebilir. Ancak genel kural, iş parçası üzerinde her an en az üç tam diş olması gerektiğidir ve daha az olması takılmalara ve dişlerin kırılmasına neden olacaktır.

Körelmiş/Ömrünü tamamlamış Şerit Testere

En bakımlı şerit testere bile, testere aşındıkça ve körleştikçe nihayet başarısızlıkla karşılaşacaktır. Bu durumdaki körleşmiş/aşınmış testere ile kesime devam edildiğinde tehlike ve risk başlar ve sürekli artar. Normalde bir testere, gürültüdeki artış ve buna bağlı olarak kesme kabiliyetindeki azalma nedeniyle körleştiğini bilmenizi sağlar. Bu aşamalı olabilir ve hemen fark etmeyebilirsiniz. Ama o sizin için yavaş yavaş daha belirgin hale gelecektir. Bunu deneyimlediğinizde, üzerinde çalıştığınız iş sırasında tamamen başarısız olmadan önce o testereyi değiştirme zamanıdır. İstenmeyen sürprizlerle karşılaşma olasılığını azaltmak için, şerit testerenizi rutin bakımınızın bir parçası olarak değiştirmeyi planlamanızı öneririz.

Makina Kusurları

Şerit testere kesim makinanızda bir sorun varsa en iyi testereler bile başarısız olabilir ve yatakların veya kılavuzların küçük bir yanlış hizalanması bile testereyi dönerken bükülmeye/kırılmaya maruz bırakabilir. Testeredeki gerilim bu tarz noktlarda ki hataların da birleşmesi ile testerenin kırılması/hasar görmesi sonuçlanabilir. Yanlış hizalama, testere birleştirme kaynağında oluşacak aşırı gerilim bunu birincil başarısızlık noktası yapma eğilimindedir. Makinanıza sağlayacağınız düzenli servis ve bakım, testerenizin doğru şekilde hizalanmasına ve diğer tüm bileşenlerin iyi durumda olmasına yardımcı olacaktır.

Kötü kalite Testere kullanımı

Şerit testereler eşit olacak şekilde yaratılmamıştır ve daha az ödeme yapmak cazip olsa da, ekonomi asla kaliteye eşit olmayacaktır. Testerenizi çok düzenli bir şekilde değiştirmek istiyorsanız, daha ucuz olanları satın alın, ancak sadece dayanmakla kalmayacak, aynı zamanda tüm ömrü boyunca birinci sınıf kesimler sağlayacak bir testere istiyorsanız, biraz daha fazla harcamaya değer.

Zagorasaw'da, ürettiğimiz ve genellikle ertesi gün teslimat için hazır olduğumuz Artemis dahil bir dizi uzun ömürlü şerit testerelerde uzmanız. Bu testereler, en yüksek mekanik ve dinamik stres faktörlerine dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Şerit testereler defalarca mükemmel kesimler üretecek şekilde tasarlanmıştır ve uygun şekilde ve bakımlı bir makinede kullanılırsa, uzun bir testere ömrü elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Şerit testerelerinizin bakımını nasıl yapacağınız ve bunlardan en iyi şekilde nasıl yararlanacağınızla ilgili daha fazla makale için bizi aşağıda linkleri bulunan sosyal medya adreslerimizden takip edebilirsiniz.