Şerit testere bıçağınızın ömrünün sonuna yaklaştığını nasıl anlarsınız?
10
Mar

Şerit testere bıçağınızın ömrünün sonuna yaklaştığını nasıl anlarsınız?

Şerit testereniz son demleri üzerindeyse, en iyi performansı gösterme olasılığı düşüktür ve eğer durum buysa, o zaman siz de ne kadar uğraşsanız da ne yazık ki bu kesimi istenildiği gibi yapamazsınız.

Şerit testerenizin değiştirilmesi gerektiğine dair en yaygın işaretlerden birkaçı aşağıda verilmiştir, bunlardan bir veya daha fazlasını fark ederseniz, ertelemeyin, testerenizi değiştirin.

Uzun süre kullanıldıktan sonra dişler körelmeye ve sıyrılmaya başlar.

Daha yavaş kesme, daha yüksek besleme basıncına ihtiyaç duyulması veya ilerleme hızının fark edilir şekilde yavaşlaması, şerit testere dişlerinin sıyrılmaya başladığı anlamına gelebilir. Bu sorun aynı zamanda genellikle bıçağın, dişlerinin iyi durumda olmasına kıyasla önemli ölçüde daha fazla ısınmasına neden olur ve bu bir şeye işaret eder; Aşırı ısı ve ilave stres başka sorunlara neden olmadan önce kesinlikle testere değiştirme zamanıdır.

Bıçak gürültülü ve gıcırtılı hale geliyor

Şerit testerenizi önemli bir süre kullandıysanız, sesine, hissine ve ihtiyacınız olan işleri yapma hızına aşina olacaksınız. Sesin yükseldiğini veya gıcırdadığını ya da eskisinden daha yavaş kestiğini fark etmeye başlarsanız, testerenin sizi iş zamanı içinde yarıda bırakmadan önce bıçağınızı değiştirmeyi düşünmenin zamanının geldiğinin bir işaretidir.

Testere, kesim sırasında tutarlı bir şekilde hareket etmez/edemez.

Bu sorun şerit testerenizi kullanırken fark edebileceğiniz tuhaf yanma kokuları veya kesimi yapılan ahşap ve kereste üzerinde daha yüksek derecede yanık izleri gibi diğer olağandışı şeylerle birleşebilir. Belki yorgun bir testere eskisi kadar kasnaklarında dönmüyor olabilir ve eski ve yorgun bir testere daha fazla gerginlik için size teşekkür etmeyebilir, miladını doldurmuş olabilir.

Stres ve aşırı kullanım belirtileri gösteren ince çatlaklar içerecen körelmiş bir testere, iyi durumdaki bir testereden çok daha fazla ısınır ve hatta tipik olarak eski ve iyi kullanılmış testereden bile daha çok ısınır. Bu sorunlardan biri kılcal çatlaklardır. Şerit testere bıçağınızı görsel olarak incelerken kılcal çatlaklar fark ederseniz, kullanmayı düşünmeyin ve bunun haklı nedenlerinin olduğunu unutmayın! En kısa zamanda değiştirmeyi ciddi olarak düşünme zamanı.